De consequenties van orgaandonatie

Dat de Nederlandse politiek en media vaak nieuws en informatie verspreiden die niet op waarheden of halve waarheden berusten en informatie achterhouden of rookgordijntjes optrekken om zaken te verdoezelen is bekend. Nog afgezien van het afschaffen van het raadgevend referendum en het vaststellen van de sleepwet, heeft deze regering met het aanvaarden van de donorwet een grens overschreden die niet alleen onze privacy aantast maar ook de normen van ethiek overschrijdt. Die wet zorgt ervoor dat mensen die niet actief bezwaar maken tegen orgaandonatie voortaan gelden als een potentiele bron van donoren. Het is toch te gek dat er zonder meer een claim wordt gelegd op onze organen. Ben je tegen orgaandonatie, dan moet er eerst een formuliertje worden ingevuld dat je tegen bent en dan maar hopen dat dit goed wordt verwerkt in het bureaucratische systeem. Moreel is dit verwerpelijk!

Eigenlijk is de wet orgaandonatie een farce, omdat de voorlichting erover uitermate eenzijdig en niet objectief was. Vanuit een rationele invalshoek gezien mogen organen niet afgestorven zijn als ze uit het lichaam worden verwijderd. De definitie hersendood is daarom nogal arbitrair want er is nog enig gevoel in het lichaam aanwezig indien de organen levend worden verwijderd. In de tweede plaats is de vraag: hoe zorgvuldig zal er met jouw orgaan worden omgegaan? Er is nu al een (criminele) handel in organen en wie zegt dat de wachtlijst voor donorontvangers eerlijk wordt gehanteerd?  Wie garandeert dat iemand met veel invloed en rijkdom zich geen plaatsje verwerft voor ‘hoogste prioriteit’ op de wachtlijst? Het feit dat een getransplanteerd orgaan afstootneigingen heeft, geeft ook aan dat dit (energetisch) vreemde orgaan niet in een ander lichaam thuishoort. Tenzij je je organen wil doneren aan een vriend of familielid kun je niet weten hoe een onbekende ontvanger hiermee zal omgaan. Daarnaast wordt met de wet orgaandonatie ook de ontwikkeling van kunstorganen gestagneerd.

Vanuit spirituele invalshoek gezien vormt je orgaan een wezenlijk stukje energie dat jouw specifieke energie is. De vraag is hoe gaat de donorontvanger daarmee om. In het ergste geval is de donorontvanger daarmee in staat om te stelen of misschien wel om te moorden. En dat belast op negatieve wijze je energielichaam, wat voor jou als donorgever in het hiernamaals karma kan veroorzaken. Ook als een mens zogenaamd hersendood wordt verklaard is het allerminst zeker of het energielichaam het fysieke lichaam volledig heeft verlaten. Sterker nog, er blijft in het lichaam de eerste dagen altijd een beetje gevoel achter in het stoffelijke lichaam, noem het maar een laatste restje ziel, vooral als de donorgever sterk aan de aarde en aardse bezittingen was gehecht. De kans is daarom niet ondenkbeeldig dat de donor “geestelijk” de operatie meemaakt. Wees daarom terughoudend met het afstaan van uw organen, temeer daar veel mensen nog zo weinig weten over leven en dood en over de oorzaken van ziek zijn.

Meer informatie hierover kunt u vinden in het boek:

  • Keerpunten in bewustwording’, uitgeverij Magister (ISBN 978.94.92079.25.1 papieren uitgave; ISBN 978.94.92079.26.8 e-boek) van Aad Orgelist
  • ‘Is de aarde een slavenplaneet’ (ISBN 9789461 533883, Uitgeverij Aspekt) van Aad Orgelist

Geplaatst in blog.