Posttraumatische stressstoornis/burn-out

Nadat ik bijna een half jaar had getobd met het vinden van een diagnose-stelling , ben ik gestart met het zoeken van een therapeut uit het reguliere circuit. De bestorming van de medisch bureaucratische Bastille muren vergde vervolgens ook nog eens het nodige  aantal maanden. Onderwijl dreigde ik geheel weg te zakken in een soort psychisch/emotioneel drijfzand. Frustratie na teleurstelling na… enz, enz. Intussen werd ik op de been gehouden door een ex vriendin. Jawel.

Zij maakte me attent op een andere manier van benaderen. Geen dood analyseren van het probleemveld, geen symptoom bestrijding, geen….enz. Nee, het betrof het langs energetische weg aanpakken. Het klonk me als….vreemd in de oren. Maar ja…het kwam van een goede ex vriendin. Vervolgens werd ik via een yoga cursus attent gemaakt op het bestaan van Aad. Hij had in die wereld al een zekere reputatie gevestigd, maar geen “zwever”.

Na een half uurtje eerste kennismaking aan de telefoon had ik een eerste idee van hem: Eerlijk, puur, transparant, recht door zee en geen geldwolf. Ja, …..deze man ….daar durf ik het wel mee aan, zo voelde ik. Na een uren lange, intensieve vervolg- kennismaking bij hem thuis, vroeg ik hem op de man af: Wat kunt U nu concreet voor mij doen? Kunt U me weer overeind helpen? Kunt U mij verlossen van mijn enorme angstgevoelens, van mijn tergende trillingen in mijn hoofd? Enz.

De reactie van Aad was zonder al teveel mitsen en maren: Als jij jouw deel doet [gezond leven en eten, je echt voor mij durft open te stellen …], dan zal jij …..na zo’n 6 tot 8 tal behandelingen je heel anders voelen. Vertrouw me.

Zo zijn wij aangevangen: In zijn praktijk ruimte, op bijna wekelijkse basis [jawel…soms was Maastricht een heel eind rijden]. Altijd via zuiver energetische weg, soms heel verrassend, bijvoorbeeld zoals die keer dat er een stevige agressie zich openbaarde; het zat er al jaren lang. Het moest er uit, dat was wel duidelijk. Na een 7 tal sessies en 1 maal “ op afstand” zijn we een ander mens aan het worden. Jawel er zijn nog terugslagen, maar ik begin weer geluksmomenten te kennen, ik ben weer een [1] geheel mens, iemand die ook zelf weer initiatief wil en kan nemen. Die kan lief hebben en ruzie maken….Alles wat erbij hoort.

Over een maandje wil ik weer eens bij Aad langs, als nazorg. Ik kijk er al naar uit. Jawel!

Remco

Geplaatst in alles, Regenesis.