Schilderworkshops

De overwereld van Aad Orgelist

De overwereld van Aad Orgelist

Kunst is een individuele manier om iets uit te drukken. Voor de beeldend kunstenaar is het een medium om te communiceren,om zijn gevoel en emoties uit te drukken en zijn persoonlijke ervaringen.  Daarmee poogt hij of  zij een nieuwe realiteit te creëren. Tenslotte moet er ook het vakmanschap van het werk kunnen afstralen: de compositie, de kleurbalans, het kleuren gamma, de textuur, zelfs in abstracte vormen moet de anatomie kloppen.

Met een schilderworkshop is niet meteen een hoge graad van beeldende kunst te bereiken, evenmin wordt dit bereikt door zogenaamd intuïtief schilderen. Intuïtief schilderen of beter gezegd ‘schilderen met aandacht’ krijgt pas enige kwaliteit als wordt gewerkt aan de bovengenoemde basisprincipes, zoals de techniek van het schilderen en tekenen, de opbouw en balans van de compositie en met de verschillende manieren van kijken, waarbij het ‘schildersoog’ wordt ontwikkeld.

Dit en ander kunstzinnige zaken krijgt u in deze workshops aangereikt: een stukje theorie  maar de nadruk ligt vooral op het  creëren.

Schilderworkshops voor bedrijfsorganisaties

(Bedrijfs)organisaties die grote waarde hechten aan teambuilding kunnen gedurende een dag of middag een workshop schilderen volgen, waarin in het kort de teken- en schilderprincipes worden uiteengezet. Vervolgens wordt er naar (vrije) opdracht geschilderd. Het ontwikkelen van intuïtie, gevoel en visualisatie kunnen door creatieve vorming tot expressie worden gebracht. 

  • Aantal middagen/avonden: 1
  • Kosten: € 100,- exclusief locatie 
  • Locatie: in nader overleg
  • Aantal deelnemers: max. 12 

Begeleiding: Aad Orgelist

Thematische schilderworkshop

In deze eendaagse workshop staat de natuur centraal. in de grensstreek van Limburg wordt in een stiltegebied een wandeling georganiseerd en worden de indrukken schetsmatig vastgelegd. Vervolgens worden in een binnenruimte/atelier de opgedane indrukken in (Acryl)verf uitgedrukt.

  • Aantal dagen: 1
  • Kosten: € 175,- 
  • Locatie: Chateau Cortils (Blegny, België)
  • Aantal deelnemers: max. 12 

Begeleiding: Aad Orgelist